Не спалюйте листя: у Чернівцях облаштувати компостні ями

Чернівчан просять не спалювати, а здавати опале листя. Для цього у місті облаштовані спеціальні компостні ями. Про це повідомляє Департамент інфраструктури та благоустрою Чернівецької міськради.

Так, компостні ями для збору листя викопані на території Тресту зеленого господарства. Трест приймає тільки чисте листя, без побутового та будівельного сміття.

Містяни можуть привозити сухе листя до приміщення тресту на вулиці Комунальників, 6. Водночас від ОСББ та управлінських компаній, які обслуговують місто, опале листя приймається у пункті на вул. Січових Стрільців, 43 (територія розсадника по вирощуванню декоративних кущів та дерев).

У Департаменті наголошують, що згідно “Правил благоустрою міста Чернівців” затверджених рішенням 83 сесії VIІ скликання ЧМР від 30.09.2020 №2417 за спалення листя передбачена адміністративна відповідальність згідно ст. 152 КУпАП. Штрафні санкції складають: для громадян — від 340 до 1360 грн.; для посадових осіб та громадян — суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 грн.

Реклама

Залишити коментар