Російський регулятор заявив, що в турецьких імпортних фруктах виявили буру моніліозну гниль

Після заяв Ердогана про невизнання анексії Криму РФ знайшла в турецьких фруктах та овочах гниль і вірус зморшкуватості. Про це повідомляє Громадське.

Федеральна служба з ветеринарного й фітосанітарного нагляду РФ (Россільгоспнагляд) виявила дефекти в турецьких фруктах та овочах, що імпортуються до країни. Сталося це через кілька днів після заяв Анкари щодо невизнання російської Анексії Криму.

Про це 24 вересня повідомив Россільгоспнагляд. Російський регулятор заявив, що в турецьких імпортних фруктах виявили буру моніліозну гниль, а в томатах — вірус коричневої зморшкуватості. Також у турецькій городині начебто виявили перевищений вміст пестицидів та агрохімікатів.

Россільгоспнагляд попросив турецьке Головне управління продовольства й контролю “вжити заходів для посилення контролю й забезпечення фітосанітарної безпеки продукції, призначеної для експорту в РФ”.

Заяви російського регулятора пролунали на тлі відмови Туреччини визнавати результати виборів до Державної думи Росії, які відбулися в анексованому Криму. 20 вересня МЗС Туреччини заявило, що результати парламентських виборів у РФ, які стосуються голосування в Криму, “не мають юридичної сили”.

Відомство також підкреслило політику невизнання незаконної анексії півострова Росією. А під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган укотре повторив, що Анкара не визнає “приєднання” Криму до РФ.

Крім того, Ердоган провів зустріч із Володимиром Зеленським на полях Генасамблеї, де президенти обговорили програми будівництва житла для кримських татар, що втекли з окупованого Криму, і співпраці в Чорноморському регіоні.

Водночас 29 вересня президенти Туреччини та Росії повинні зустрітися в Сочі. За словами Ердогана, планується обговорення ситуації в Сирії та питань двосторонніх відносин.Раніше Росія вдавалася до обмежень імпорту з країн для тиску на них.

Так сталося, приміром, із російською програмою імпортозаміщення, в межах якої Москва заборонила імпорт низки товарів із країн ЄС у відповідь на санкції через анексію Криму й війну на Донбасі.

У 2016 році РФ заборонила ввозити турецькі овочі та фрукти після збиття в листопаді 2015 року російського бомбардувальника Су-24 на сирійсько-турецькому кордоні. А у 2021-му — обмежила туристичні авіарейси до Туреччини через оборонну співпрацю Анкари з Києвом.

Реклама

Залишити коментар