У Facebook запустять систему сповіщення для пошуку зниклих дітей в Україні

Соціальна мережа Facebook у партнерстві з Ювенальною поліцією, Кіберполіцією та Міністерством цифрової трансформації запускає в Україні інструмент для сповіщення про зниклих дітей AMBER Alert.

Про це повідомили у пресслужбі міністерства.

У разі зникнення дитини Facebook поширить сповіщення AMBER серед користувачів соцмережі саме в тих зонах пошуку, де його/її бачили востаннє.

Ці сповіщення міститимуть детальну інформацію та фотографію дитини. Користувачі соцмережі зможуть отримати всі деталі про зниклого чи зниклу, а також поділитися ними з друзями на платформі.

«Україна — одна з країн, у якій Facebook запускає AMBER Alert… Коли зникає дитина, найважливіше, що ми можемо зробити, — якомога швидше поінформувати про це громадськість», — розповіла керівниця відділу довіри та безпеки Facebook Емілі Вачер.

За її словами, шанси знайти зниклу дитину зростають, якщо більше людей шукають її — особливо впродовж перших 24 годин. Мета у тому, аби люди, які потенційно можуть допомогти, одержали ці сповіщення та поширили офіційну інформацію про зникнення дитини серед своїх друзів у соцмережі.

У Мінцифри вказують, що були випадки, коли користувачі платформи допомагали у той чи інший спосіб повернути дитину додому після того, як побачили фото чи публікацію про зникнення.

У жовтні 2016 року було опубліковане сповіщення AMBER про 4-річну дівчинку, викрадену у Флориді, США. Анестезіолог лікарні Baptist East Hospital Кейтлін Браун була на обідній перерві, коли впізнала зниклу дитину після того, як побачила сповіщення AMBER у Facebook. Її швидкі дії допомогли врятувати дівчину.

Реклама

Залишити коментар