У Чернівцях поруч з контейнерами для збору твердих побутових відходів виявили незаконно встановлені контейнери

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст Сергій Обшанський.

“21.09.2021р. на території, яку обслуговує ТОВ «АЛЬТФАТЕР ЧЕРНІВЦІ», було виявлено, що на “земельних наділах” управляючих компаній ПП «Санітарії» і ПП «Регіон Центр» на контейнерних майданчиках поруч з контейнерами для збору твердих побутових відходів ТОВ «АЛЬТФАТЕР ЧЕРНІВЦІ» з’явилися якісь “невідомі форми”, які нагадують теж контейнери для ТПВ, дивно…- НЕВІДОМІ встановили контейнери з наліпками Управляюча компанія «Санітарія» (пластикові, чорного кольору, об’ємом 1,1м3), та наліпками «І-mmuson»”, – йдеться у дописі.

“Рішенням, виконавчим комітетом Чернівецької міської ради від 11.12.2020р. №602/27 «Про визначення виконавців послуг з вивезення побутових відходів на окремих територіях м. Чернівців» ТОВ «Альтфатер Чернівці» визнано виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території колишнього Шевченківського району (межі території зазначені в додатку 1 до рішення), а ТОВ «Укрвторресурси-Буковина» на території колишніх Першотравневих та Садгірських районів (межі території зазначені в додатку 2 до рішення).На підставі вищевказаного рішення між Департаментом Чернівецької міської ради, який має на це компетенції та ТОВ «Альтфатер Чернівці» було укладено договір на надання послуг з вивезення побутових відходів на окремій території м. Чернівців.
Таким чином виконавцем послуг на території колишнього Шевченківського району визнано ТОВ «Альтфатер Чернівці».”, – зазначив у дописі Обшанський.

Також він припустив, як дані контейнери могли з’явитися на вулицях міста: “Маю припущення, що ПП «Санітарія» і ПП «Регіон центр» не надає послуги з вивезення твердих побутових відходів, але продовжує мешканцям проводити нарахування за послуги з вивезення ТПВ, влаштували мабуть собі “додаткові джерела”.
Дані дії управляючих компаній порушують існуюче законодавство в сфері поводження з відходами та антимонопольного законодавства, оскільки надавач послуг визначається на конкурсі, що проводить орган місцевого самоврядування на визначеній території на встановлений в конкурсній документації термін та на підставі договору.
Тарифи на послуги з поводження з відходами є регульовані та затверджуються органами місцевого самоврядування для кожного надавача послуг окремо на підставі економічно обґрунтованих розрахунків.
Самовільне встановлення тарифу, нарахування та отримання коштів з мешканців за не надані послуги є прямим порушенням їх права та заслуговують на ретельний розгляд та притягнення до кримінальної відповідальності”
.

Реклама

Залишити коментар