Кабмін: Адаптивний карантин подовжили до 31 грудня 2021 року

На засіданні Кабінету Міністрів України 20 вересня 2021 року подовжили адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року. Про це повідомляє МОЗ.

Поточна епідемічна ситуація контрольована. Так, ми фіксуємо зростання кількості нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я — щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди“, —заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він додав, що 21 вересня проведуть засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому оголосять, з якої дати по всій території країни встановлюють жовтий рівень епіднебезпеки.

Обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовані, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування. Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватися всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

Реклама

Залишити коментар