Жителям ОРДЛО, звезеним у Ростовську область на голосування, роздають паспорти РФ

Приблизно 400 жителів окупованих територій Донбасу 17 вересня отримали російські паспорти, після чого їх одразу ж автобусами доставили на виборчі дільниці в Ростовську область Росії. Там вони обирають депутатів до нижньої палати парламенту країни — Державної думи.

Про це пише видання «Кавказский Узел», журналісти якого поспілкувалися з громадянами, які отримали нові паспорти.

Як вказує ЗМІ, ці люди висловили надію, що після виборів окуповані території Донбасу ввійдуть до складу Росії.

На виборчій дільниці №966, яка розташована в районному «Палаці культури» в російському місті Червоний Сулин, голосували як місцеві жителі, так і жителі «Л/ДНР». На цій дільниці 17 вересня голосували в основному пенсіонери.

На ділянці були спостерігачі від партії «Нові люди» і «Справедлива Росія». Співробітник виборчкому повідомив виданню, що деякий час перебував і спостерігач від «Єдиної Росії». 

Спостерігачі сказали, що порушень поки не виявили. За їхніми словами, явка, якщо не брати до уваги жителів «Л/ДНР», була не надто високою. Основний потік виборців очікують 19 вересня.

Про те, що жителів окупованих територій Донбасу масово звозять у Ростовську область на виборчі дільниці, пише й телеканал «Дождь».

Днем раніше, 16 вересня, «глава самопроголошеної Донецької народної республіки» Денис Пушилін заявив, що для жителів Донбасу, які бажають проголосувати в Ростовській області, організують автобусні та залізничні рейси.

У виборчкомі зазначали, що «громадяни Росії, які живуть на Донбасі», можуть проголосувати на виборах і дистанційно.

Реклама

Залишити коментар