Виявляється можна: мерія почала розривати договори з недобросовісними управлінцями

Те, на що не наважувалися при Каспруку, почали впроваджувати при Клічуку. Департамент інфраструктури та благоустрою ЧМР повідомив про одностороннє розірвання договору з управлінською компанією ПП “Порядок в домі 11”. Як зазначається на сторінці департаменту у Фейсбук – «за систематичне ненадання/неналежне надання послуги з прибирання та підмітання вулиць на закріпленій, згідно договору, території для прибирання».

Повідомляється, що посадові особи департаменту неодноразово фіксували порушення якості наданої послуги прибирання, що підтверджується складеними актами, фото та відеофіксацією.

ПП “Порядок в домі 11” ігнорував направлені зауваження і публічні заклики виправити ситуацію та надавати якісні, в повному обсязі послуги з прибирання вулиць.

Згідно Договору, підписавши який ПП “Порядок в домі 11” зобов’язався його дотримуватися, за порушення умов виконання зобов’язання щодо якості наданих послуг на окремих вулицях (площах) тощо, такі дні прибирання не оплачуються. Тому департаментом було зменшено суму акту до оплати за послуги прибирання за серпень 2021року на суму 124 тис. 126 грн 10 коп.

Окрім цього, з огляду на те, що ПП “Порядок в домі 11” не надало послуги згідно умов договору, що підтверджується актами про перевірки, підприємству додатково нараховано штраф у розмірі 20% від загальної суми неоплачених днів прибирання, а саме – 5615,35 грн.

Попередній міський голова Олексій Каспрук ще у 2019 році оскаржував результати конкурсу, за яким управителями багатоквартирних будинків у Чернівцях стали підприємства “Єврокомунбуд” та “Порядок в домі”. Однак, попри численні скарги мешканців на неякісні послуги, тоді недобросовісних управлінців так і не змогли покарати.

Реклама

Залишити коментар