Власне блакитне паливо: в Україні вперше запустять біометан у газові мережі

В Україні вперше готуються запустити біометан у газові мережі. Це дозволить майже повністю забезпечити населення газом українського виробництва. Про це пише Економічна правда.

Україна може виробляти до 8 млрд кубометрів біометану на рік. Враховуючи обсяги власного видобутку газу на рівні 20 млрд кубометрів це дозволить майже повністю забезпечувати населення і промисловість власним блакитним паливом.

Загальне споживання природного газу в Україні — близько 30 млрд кубометрів. Зараз ту частку газу, якої не вистачає, компенсують російським. Але імпортують його з країн ЄС (Словаччина, Угорщина, Польща).

Використання біометану разом дозволить Україні отримати енергетичну незалежність. Для цього необхідно забезпечити доставку цього “зеленого” газу до мільонів споживачів.

Сировина для біометану це відходи аграрного сектору. Україна має найбільшу в Європі площу сільськогосподарських угідь, тому потенціал його виробництва великий.

Експерти Біоенергетичної асоціації України оцінюють обсяги його виробництва у 7,8 млрд кубометрів на рік. Це 25% від загального споживання природного газу в Україні.

Реклама

Залишити коментар