У Чехії до 20 років в’язниці засудили бойовика з Донбасу з позивним Бегемот

У Чехії міський суд Праги заочно засудив до 20 років позбавлення волі Їржі Урбанека з позивним Бегемот, який воював на боці проросійських бойовиків на Донбасі в 2015 році.

Про це повідомляє Radio Prague International.

Згідно з даними слідства, Урбанек поїхав в Україну в 2015 році з метою підтримати бойовиків і брав участь в їхніх операціях мінімум до січня 2018 року — допомагав копати окопи, прилучався до патрулювання і зокрема брав участь в бойових діях проти української армії – під Мар’їнкою, Красногорівкою та Спартаком.

Урбанека засудили заочно. Він не контактував зі своїм адвокатом. У його захисту є також право на те, щоб оскаржити вирок суду.

7 вересня прокурор в заключному слові запропонував засудити Урбанека до 20 років позбавлення волі. Адвокат просив виправдання або м’який вирок, висловлюючи сумніви в юридичній кваліфікації вчинків і в тому, що профіль його підзахисного в Facebook дає чіткі докази участі Урбанека в бойових діях. Суд погодився з доводами сторони обвинувачення.

Правоохоронці також вказують на те, що разом з ним воював ще один чех, Павло Ботка. У 2019 він втратив ногу, підірвавшись на вибуховому пристрої.

Мати і брат Урбанека відмовилися від свідчень в суді, але їх показання в рамках справи підтвердили, що він був в Україні.

Реклама

Залишити коментар