Яценюк: Україна буде у небезпеці, поки не стане членом Північноатлантичного альянсу

Україна перебуватиме у небезпеці, поки не стане повноправним членом Північноатлантичного альянсу. Про це заявив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

Коментуючи підписання під час візиту президента України Володимира Зеленського до США Рамкової угоди щодо стратегічних основ оборонного партнерства між країнами на рівні міністерств оборони, а не президентів, Арсеній Яценюк зазначив, що “американська зовнішня політика вкрай складна”.

Ми кажемо з вами з точки зору держави – не з точки зору хороший Зеленський чи поганий, – а ми кажемо: це потрібно Україні чи не потрібно. З точки зору наших двосторонніх стосунків те, що Міноборони підписало цю угоду — це плюс“, — сказав лідер “Народного фронту”.

Арсеній Яценюк підкреслив, що основне — це виділення коштів Конгресом для України.

Угоди угодами, а кожен рік потрібно, щоб Конгрес приймав рішення і давав кошти, закуповували військове обладнання і передавали Україні. Це ключове“, — сказав він.

І найважливіше нас не врятує ніяка угода. До того моменту, доки Україна не стане повноправним членом НАТО, Україна завжди буде в небезпеці. Немає іншого сценарію і немає іншого варіанту“, — резюмував Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар