Україна продовжить програми співпраці з МВФ – Любченко

Україна має намір продовжувати співпрацю з МВФ – це важливо не тільки для сталого розвитку економіки нашої держави, а й для залучення іноземних інвестицій.

Про це на зустрічі з керівництвом міністерства фінансів США розповів перший віцепрем‘єр – міністр економіки Олексій Любченко, передає Урядовий портал.

«Ми розглядаємо нашу співпрацю з МВФ не тільки з точки зору отримання додаткового фінансування, що безперечно є важливим для подальшого сталого розвитку економіки України, а й з урахуванням того сигналу, який надає наша ефективна взаємодія з МВФ іншим міжнародним інвесторам. Це вкрай важливо для України», – розповів Любченко.

Він закликав розширювати обсяги реалізації спільних програм технічної допомоги, що надаються Україні міністерством фінансів США. Насамперед в оптимізації управління державним боргом та розвитку інституцій з боротьби з економічними злочинами.

Зокрема зазначається, що важливим елементом мінімізації загроз національній безпеці є створення в Україні системи моніторингу іноземних інвестицій.

Особливу увагу під час зустрічі сторони приділили питанню антиросійських санкцій. За словами Любченка, Україна зацікавлена у тіснішій співпраці стосовно питань практичної імплементації санкцій проти РФ, зокрема в максимально можливій синхронізації санкційної політики, в тому числі для запровадження вторинних обмежувальних заходів.

Реклама

Залишити коментар