У Чернівцях суд поновив на посаді директора департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства ОДА Олександра Пуршагу

Відповідне рішення виніс Чернівецький окружний адміністративний суд.

Пуршага звернувся до суду з адміністративним позовом, у якому просив визнати протиправним і скасувати пункт розпорядження голови Чернівецької ОДА “Про структуру обласної державної адміністрації”. Окрім того, екс-посадовець просив суд визнати протиправним та скасувати розпорядження голови ОДА, яким його було звільнено з посади.

Водночас він просив суд поновити його на посаді виконуючого обов’язки директора департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА, а також стягнути з адміністрації компенсацію на свою користь за час вимушеного прогулу з 13 лютого 2021 року по день ухвалення судом рішення про поновлення на посаді, виходячи з розміру середньоденної (годинної) заробітної плати.

Водночас, Чернівецька обласна державна адміністрація не погодилась із позовом та надала суду відзив, в якому вказувала, що внаслідок реорганізації до новоутвореного Департаменту перейшли повноваження, які раніше належали Управлінню капітального будівництва, а саме повноваження містобудування та архітектури. Натомість від Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства перейшли повноваження до Управління інфраструктури Чернівецької обласної державної адміністрації.

Першого вересня Чернівецький окружний адміністративний суд частково задовольнив адміністративний позов Олександра Пуршаги, визнав протиправним і скасував розпорядження голови ОДА “Про звільнення Пуршаги Олександра Івановича”, а також вирішив поновити його на посаді в.о. директора департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА з 13 лютого 2021 року.

Окрім того, суд зобов’язав Чернівецьку ОДА стягнути на користь Олександра Пуршаги середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 194,3 тис грн.

Судове рішення вступить у силу після закінчення строку подання апеляції, якщо скаргу не було подано. Для цього у сторін є 30 днів із моменту публікації цього рішення, тобто з 3 вересня.

У лютому цього року голова Чернівецької ОДА звільнив Олександра Пуршагу з посади в.о. керівника департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства, передає molbuk.ua.

Звільнення відбулося через реорганізацію департаменту.

“Я прийшов на роботу в п’ятницю і мені просто показали розпорядження”, — сказав тоді Пуршага.

Він очолював управління капітального будівництва з 2014 року.

Реклама

Залишити коментар