Путіну вдалося реалізувати Північний потік-2 через вплив на німецький бізнес і політику — Гербст

Президенту Росії Володимиру Путіну вдалося реалізувати проект Північний потік-2 через значний вплив на німецький бізнес і політику. Про це заявив посол США в Україні у 2003-06 роках Джон Гербст під час онлайн дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка “Відкрий Україну”.

Геополітичний проєкт, який розпочався, тому що Путін зміг би взяти до себе на роботу високих посадовців із Німеччини, які просувають російський бізнес. І німецький бізнес став частиною цього і почав впливати на політику в Німеччині“, — сказав він.

Екс-посол зазначив, що це дуже погано для Сполучених Штатів. Ми не хотіли би підвищувати вплив Путіна на німецьку політику, особливо на тлі війни Путіна проти України, агресії проти Грузії.

На думку Джона Гербста, президент Байден прийняв рішення щодо зняття санкцій з Північного потоку-2 для того, щоб поліпшити стосунки між США та Німеччиною.

“Це була серйозна помилка, оскільки це дало можливість певним агентам у Німеччині, агентам впливу діяти від імені Путіна. І я гадаю, що це рішення Байдена є дуже непопулярним серед конгресменів, і в тому числі серед демократів”, — наголосив він.

На його думку, демократи не готові активно виступати проти цього рішення. Вони в цьому плані відрізняються від республіканців, які повстають проти цього рішення маніпулювати цим питанням на шкоду Україні.

У той же час Джон Гербст позитивно оцінив спільну заяву, узгоджену Зеленським і Байденом.

“Україна і надалі буде співпрацювати з Конгресом у плані роботи над подальшими санкціями проти “Північного потоку-2″ з боку Сполучених Штатів. І я сподіваюся, що робота буде продовжуватися саме в такому напрямку”, — резюмував він.

Реклама

Залишити коментар