Екс-посол Гербст: Візит Президента Зеленського до США був успішним

Зустріч Президентів України і Сполучених Штатів Америки Володимира Зеленського і Джозефа Байдена була успішною для обох країн і продемонструвала підтримку України перед обличчям російської агресії.Про це заявив посол США в Україні у 2003-06 роках Джон Гербст під час онлайн дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка “Відкрий Україну”.

Візит Президента Зеленського до США був успішним. Зустріч з Джозефом Байденом була запланована на одну годину, проте, тривала дві години“, — сказав він.

За словами посла, обидві країни узгодили дуже важливі питання.

Перш за все — це потужна підтримка Америкою України перед обличчям триваючої російської агресії. Для Байдена було дуже важливо підкреслити це після тих проблем, які пережила Америка у зв’язку із подіями у Афганістані“, —наголосив він.

Посол також зазначив, що під час зустрічі йшлося про Північний потік – 2.

Президент Байден підкреслив свою відданість тому, що США не допустять, щоб Росія використовувала газогін як важіль проти України“.

Джон Гербст також додав, що лідерам вдалося уникнути серйозних розбіжностей з цього питання.

Також було виділено 60 мільйонів доларів оборонної підтримки Україні. Ми також відновлюємо роботу комісії високого рівня між Україною та США”, — сказав він.

На його думку, це важливий крок, який говорить про те, що Сполучені Штати готові підняти рівень співпраці з Україною, оскільки ваша боротьба з агресією Кремля така ж важлива для нас як і для України.

Для Байдена було важливо показати, що він залишається відданим цим питанням, і для Зеленського підтримка США надзвичайно важлива у цьому питанні“, — резюмував Джон Гербст.

Реклама

Залишити коментар