«Інтеру» призначили перевірку через показ фільмів із «санкційними» акторами

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила чергову позапланову безвиїзну перевірку телеканалу «Інтер» (ПрАТ «Телеканал «Інтер», м. Київ) через демонстрування фільмів за участю акторів, яких внесено до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці. За період із 9 по 29 серпня в ефірі телеканалу транслювалися 12 таких стрічок.

Про це повідомляє пресслужба медіарегулятора.

“В ефірі ліцензіата за 9 – 12, 14, 16 – 19, 21 – 23, 28 і 29 серпня зафіксовано 12 кінострічок, стосовно яких існують обмеження щодо показу на території України. Учасниками цих фільмів є російські актори, що входять до цього Переліку”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що, зокрема, в ефірі «Інтера» транслювалися такі радянські фільми: «Велика перерва» за участю Валентини Тализіної; «Весняний призов» за участю Леоніда Ярмольника; «Блондинка за рогом» за участю Володимира Бортка; «Самотнім надається гуртожиток» за участю Аркадія Ініна та Олександра Михайлова; «Рідня» за участю Микити Михалкова; «Службовий роман» за участю Аліси Фрейндліх; «Москва сльозам не вірить» за участю Віри Алентової, Володимира Меньшова, Олега Табакова; «Любов та голуби» за участь Олександра Михайлова, Володимира Меньшова; «Зелений фургон» за участю Дмитра Харатьяна; «Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика» за участю Наталії Варлей; «Гараж» за участю Валентина Гафта; «Місце зустрічі змінити не можна» за участю Станіслава Говорухіна.

В Нацраді нагадали, що відповідно до Закону «Про телебачення і радіомовлення» не допускається трансляція аудіовізуальних творів із участю осіб, внесених до Переліку. Тому цей факт свідчить про ознаки порушення абзацу десятого частини другої статті 6 і пункту а) частини першої статті 59 цього закону.

Позапланову безвиїзну перевірку телеканалу «Інтер» буде проведено в період з 17 вересня по 1 жовтня. До 21 вересня ліцензіат повинен надіслати на адресу регулятора необхідні документи та матеріали.

У Нацраді також зауважили, що це вже четверта позапланова безвиїзна перевірка, призначена телеканалу «Інтер» через демонстрацію фільмів за участі артистів, котрих внесено до Переліку, які створюють загрозу національній безпеці. Попередні рішення про перевірку ліцензіата були ухвалені 15 і 29 липня та 18 серпня.

Реклама

Залишити коментар