Уряд США надасть Україні інноваційні препарати від COVID-19 на майже $20 млн

США надасть Україні препарати для лікування COVID-19 на майже $20 млн

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

“В рамках співпраці з урядом США Україна отримає інноваційні лікарські засоби проти коронавірусу. Гуманітарна допомога еквівалентною вартістю майже $20 млн надійде найближчим часом та буде розвезена до регіонів силами благодійних фондів”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією МОЗ, в Україну поставлять 20 тис. флаконів препарату Бамланівімаб (Bamlanivimab) та 40 тис. флаконів препарату Етесевімаб (Etesevimab). Препарати вже сформовані у вантаж та транспортуються в аеропорт для відправки в Україну.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, ці ліки вже зареєстровані Управлінням з продовольства і медикаментів США (FDA) та рекомендовані для пацієнтів з легким та середнім ступенем тяжкості перебігу, особливо за наявності ризику переходу у важкі форми.

Зазначається, що препарати діють безпосередньо на вірус – препарати зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих з коронавірусною хворобою і запобігають виникненню ускладнень та потрапляння в лікарню.

Реклама

Залишити коментар