«Укроборонпром» у США уклав угод на 2,5 мільярда доларів

Державний концерн «Укроборонпром» уклав у США угоди з американськими оборонними компаніями на загальну суму 2,5 мільярда доларів.

Про це повідомила пресслужба концерну.

Документи підписали в межах візиту президента України Володимира Зеленського до США.

Перший контракт уклали з американською компанією Lockheed Martin Corporation. З нею Україна співпрацюватиме у сфері оборонно-промислового комплексу. Йдеться, зокрема, про розробку спільних проєктів та програм, організацію досліджень і розробок.

Також «Укроборонпром» співпрацюватиме з компанією Harris Global Communications Inc., що входить до групи компаній L3Harris Technologies, яка є одним зі світових лідерів оборонних технологій. Підписана угода передбачає реалізацію спільних проєктів, зокрема щодо постачання продукції в Україну, включно з подальшою її інтеграцією в повітряні, наземні та морські системи.

Третя угода — з компанією GLOBAL ORDNANC, яка є постачальником оборонної продукції в різних країнах світу.

Переговори з президентом міжнародної компанії DAY & ZIMMERMANN LONE STAR LLC також завершилися підписанням угоди. Вона стосується розробки проєктів з модернізації та створення нових виробничих потужностей із залученням іноземного капіталу для підприємств «Укроборонпрому».

«Досягнуті домовленості та підписані угоди виводять на новий етап співпрацю між нашими країнами у сфері ОПК та підтверджують зацікавленість американських партнерів у співробітництві з українською оборонкою», — зазначив директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

Реклама

Залишити коментар