Нідерланди приймуть на лікування трьох поранених українських військових

Військово-медичний клінічний лікувально-реабілітаційний центр в Ірпені відвідала делегація військових лікарів Королівства Нідерланди.

Про це йдеться на сайті Міноборони.

Основною метою візиту іноземних медиків було проведення медичного огляду та відбору важкопоранених українських військовослужбовців для подальшого направлення їх на лікування та реабілітацію до військово-медичних закладів Нідерландів.

«Нинішній наш візит до Центру реабілітації в Ірпені – це точка відліку проєкту подальшої допомоги пораненим українським військовим. Ми добре поінформовані про бойові зіткнення на сході України… Сьогодні ми маємо не лише обстежити й відібрати перших потенційних пацієнтів для подальшого лікування в Нідерландах, а й переконатися, що зможемо надати кваліфіковану медичну допомогу і провести якісну їх реабілітацію», – зазначив радник з питань політики міжнародного співробітництва підполковник Зібрен Вольф.

За словами спеціаліста з медичної реабілітації капітана Антуанетти ван де Вен, українська військово-медична служба має чудовий Центр реабілітації.

«Вивчивши історії хвороби всіх представлених пацієнтів, їхній фізичний стан, ми дійшли висновку, що дехто з поранених має всі умови для реабілітації тут, в Ірпені. Щодо відібраних кандидатів на лікування в Нідерландах, то ми відчуваємо високу відповідальність за їхній стан здоров’я і сподіваємось, що наші фахівці докладуть усіх зусиль, аби українські військові після лікування у нас почувалися значно краще», – наголосила вона.

У підсумку нідерландські медики для першого етапу, який має розпочатися уже в жовтні, відібрали трьох кандидатів на лікування.

«Сьогодні ми отримали позитивний сигнал від нідерландських колег, які вирішили долучитися до лікування та реабілітації наших поранених військових», – прокоментував візит іноземних лікарів начальник Військово-медичного клінічного лікувально-реабілітаційного центру полковник медичної служби Андрій Кіх.

Фінансування лікування та реабілітації українських ветеранів війни буде здійснено коштом сторони, що приймає, а також частково за кошти Трастового фонду НАТО.

Фото – АрміяІнформ.

Реклама

Залишити коментар