Укрзалізниця до кінця року планує капітально відремонтувати 50 пасажирських вагонів

АТ “Укрзалізниця” до кінця 2021 року планує провести на власних виробничих потужностях капітально-відновлювальний ремонт 50 пасажирських вагонів.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що після модернізації Укрзалізниця отримує фактично нові вагони, однак їхня вартість на 30% нижча, ніж нових.

Загалом із початку 2021 року компанія відновила капітально-відновлювальним ремонтом уже 7 пасажирських купейних вагонів-трансформерів. Нині вони курсують у складі поїзда № 737/738 Запоріжжя — Київ. Наступна партія — 9 вагонів — буде випущена в рейс у вересні.

Оновлений рухомий склад має сучасні елементи конструкції: кузов вагона, даховий кондиціонер, нові віконні блоки із склопакетами, ролетні системи для захисту від сонця. Також у купе встановлені USB-розетки біля кожного місця, під столиками — спеціальні полички для підзарядки телефонів, купе обладнані індивідуальними системами клімат-контролю.

В Укрзалізниці поянили, що такий плановий капітально-відновлювальний ремонт, який коштує 16 млн грн, майже вдвічі дешевший за придбання нового вагона. Середня ціна нового вагона — близько 30 млн грн.

Реклама

Залишити коментар