Аеропорт “Чернівці” реконструюють до кінця 2022 року: триває тендер

До кінця 2022 року у Чернівцях планують реконструювати аеропорт. Наразі тривають тендерні процедури. Про це свідчать дані електронної системи відкритих закупівель Prozorro.

Ще у червні цього року управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА оголосило тендер на реконструкцію аеродромного комплексу комунального підприємства “Міжнародний аеропорт “Чернівці”.

Так, період подачі пропозицій розпочався ще 23 червня і триватиме по 30 вересня цього року. Бюджет проєкту реконструкції летовища складає 617 798 996 гривень. Термін завершення робіт – до 31 грудня 2022 року.

Проєкт передбачає реконструкцію покриття штучної злітно-посадкової смуги, руліжної доріжки та перону аеродрому. Зокрема, для можливості прийому повітряних суден з кодом 4С проведуть реконструкцію довжини і ширини злітної смуги до параметрів 2216 х 45 м. В кінці смуги, де відсутня руліжна доріжка, передбачений майданчик розвороту на смугу, з тим щоб літаки могли виконувати розворот на 180°. Існуюча ширина несучої частини руліжної доріжки становить 18 м.

Для запобігання ерозії ґрунту, і всмоктування його часток двигунами літаків, уздовж доріжки укріплять асфальтобетонні узбіччя шириною по 3,5 метрів з кожного боку. Загальна ширина доріжки з укріпленою смугою складе 25 метрів, що забезпечить нормальну експлуатацію всіх повітряних суден із індексом “4С”.

Реклама

Залишити коментар