Яценюк: В очах Путіна ніхто й ніколи не побачить миру

“Укрзалізниця” припинила рух поїздів до залізничної станції Авдіївка. Рішення зумовлене артилерійськими обстрілами з окупованих Росією територій Донеччини. Про це написав лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк.

За його словами, у зв’язку з цим два важливі висновки.

В очах Путіна ніхто й ніколи не побачить миру. Це аксіома. Наївні публічні заяви, що у найближчі тижні Нормандській четвірці вдасться досягти відчутного прогресу, – марні й безвідповідальні“, — зазначив Арсеній Яценюк.

За його словами, Москва свідомо і регулярно порушує режим припинення вогню, гинуть українські воїни, існує постійна загроза для цивільного населення на вільній прифронтовій території.

Висновок другий: мирне врегулювання нашвидкуруч не вийде. Росія просто так не піде ні з Донеччини та Луганщини, ні з Криму. Лише під тиском примусу з боку України і міжнародного співтовариства. Окрім того, Москва повинна не лише піти з окупованих територій України, а й заплатити за всі збитки, завдані нашій державі та українським громадянам“, — зазначив він.

На його думку, такі рішення з наскоку не готуються. Вони потребують тривалої і скрупульозної підготовки. Про вибори на деокупованих територіях поговоримо лише після вирішення ось цих базових питань – безумовного звільнення захоплених територій і розплати загарбника за страшні злочини.

Реклама

Залишити коментар