СБУ викрила схему розкрадання коштів, призначених для ліквідації наслідків повені на Буковині

СБУ викрила схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків масштабної повені, від якої у червні 2020 року постраждала Чернівецька область.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в Чернівецькій області.

За наявною інформацією, підрядник не виконав аварійно-відновлювальні роботи у повному обсязі, що дозволило привласнити бюджетні кошти у розмірі 1,3 млн грн.

За попередньою інформацією, до оборудки причетні підрядник, який виконував роботи, а також посадовець, який здійснював технічний нагляд.

Угода на проведення капітального ремонту пошкодженої дороги була підписана посадовцями однієї із сільських рад Чернівецької області. За договором вартість робіт становила понад 5,5 млн грн. Втім, відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи, фактично роботи не виконані в повному обсязі, що дозволило зловмисникам привласнити державні кошти в сумі 1,3 млн грн.

Наразі одному з учасників схеми оголошено про підозру у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Триває слідство, у ході якого встановлюються всі причетні до оборудки особи.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з управлінням стратегічних розслідувань Нацполіції та за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Реклама

Залишити коментар