Велика частка тіньової економіки на Буковині допомогла легше пережити коронакризу, – голова Чернівецької ОДА

Про це голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук заявив під час Телемарафону “30 років незалежності: Чернівці 1991-2021”.

– У Чернівецькій області, поряд з неймовірним рухом, духом підприємництва, також усталено вже три десятиліття підряд дуже активно і ефективно практикується напівприхована модель ведення підприємницької діяльності, а давайте казати відверто – велика частка тіньової економіки, – розповів в інтерв’ю голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. –   І саме цей негативний аспект він у кризових моментах перетворюється у позитив. Тіньова економіка, велика частка готівкових обігових коштів, які акумулюються у наших підприємців, вони завжди дозволяли пережити фінасово-економічні потрясіння. І як би це зараз не звучало, допомогло у минулому першому ковідному році легше пережити ті виклики. 

Посадовець також відзначив важливу роль державної допомоги бізнесу від уряду України, яка дозволила компенсувати збитки найбільш незахищених груп підприємців.

Нагадаємо, під час вступу на посаду восени 2019 року Осачук теж говорив про проблему тінізації економіки. 

“Високий рівень тіньової економіки є вираженням недовіри людей до держави. Коли кожен виживає як може, створює свій паралельний світ. І якраз подолання цього дисбалансу, неухильне повернення бізнесу, роботодавців у легальну площину є пріоритетним завданням та викликом для нас усіх з вами. Адже це стане свідченням лояльності та патріотизму до української держави, до українського народу. Цей процес не може бути дорогою з одностороннім рухом. Це рух назустріч одне одному. Тому всі незаконні, корупційні, впливи та схеми повинні залишитися у минулому. Ми живемо у прозорому світі, нічого не вдасться приховати. І довіру до держави можна повернути тільки суворо дотримуючись верховенства права і справедливості до всіх”, – додав новопризначений голова Чернівецької ОДА. 

Реклама

Залишити коментар