Зеленський схвалив санкції РНБО щодо низки сайтів із Росії та окупованого Донбасу

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 20 серпня про запровадження санкцій проти низки сайтів із Росії та окупованого Донбасу.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Так, обмеження ввели проти сайтів «Московский Комсомолец», «Ведомости», «Народные новости» та «Политическая экспертиза», на яких можна зустріти традиційні для Кремля тези з критикою України, НАТО та країн Заходу.

Крім того, обмеження ввели щодо двох сайтів, які пов’язані з ватажком «ДНР» Денисом Пушиліним. Обидва портали розповідають про новини «ДНР» та поширюють тези російської пропаганди. Зокрема, в одному з них військових Збройних сил України називають «карателями».

РНБО 20 серпня запровадило санкції проти Анатолія та Ольги Шаріїв, мами останньої Алли Бондаренко та головреда проросійського видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

Ці укази зобов’язують інтернет-провайдерів заблокувати сайти та сторінки в соціальних мережах, пов’язані з підсанкційними людьми. Ідеться, зокрема, про сайти «Страна.ua» та «Шарий.net», а також YouTube-канали і сторінки в інших соціальних мережах Анатолія та Ольги Шаріїв. Через блокування видання «Страна.ua» уже переїхало на інший домен.

Також санкції вирішили запровадити проти народного депутата Андрія Деркача, який раніше вже потрапив під обмежувальні заходи США через спробу втручання у тамтешні вибори президента, та «ще деяких осіб, які перебувають під санкціями США». Кого саме, в РНБО не уточнили.

Реклама

Залишити коментар