Понад 360 тисяч доларів: ЧНУ отримає грант на реставрацію Мармурової зали

Чернівецький національний університет, Вінницький обласний краєзнавчий музей та Громадська організація “Вибір” отримають гранти в рамках програми Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини (Фонд AFCP) 2021 року на загальну суму понад 400 тис. дол. Про це повідомляє посольство США.

Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича отримає $363,784 – на проект Збереження Мармурового залу університету 19 століття.

Вінницький обласний краєзнавчий музей отримає $27,917 – на проект Збереження етнографічних об’єктів, пов’язаних з українським композитором 19 століття Миколою Леонтовичем.

Громадська організація “Вибір” з Луганської області отримає $17,285 – на проект Документування пам’ятників архітектури Луганської області.

Посольство США також оголосило в рамках програми Фонду AFCP конкурс пропозицій на отримання грантів 2022 року.

Як відзначили в Посольстві, за 20 років своєї діяльності Посольський фонд США зі збереження культурної спадщини підтримав понад 1000 проектів в більш ніж 130 країнах.

Зокрема, Сполучені Штати інвестували понад 1.7 мільйона доларів в 18 проектів реставрації культурної спадщини в Україні.

Реклама

Залишити коментар