Німеччина в останній момент змінила представника на саміті Кримської платформи

На установчому саміті Кримської платформи, замість міністра закордонних справ Хайко Мааса, Німеччину представить федеральний міністр економіки і енергетики Петер Альтмаєр.

Про це в коментарі Інтерфакс-Україна повідомила посол Німеччини в Україні Анка Фельдхузен.

«Німеччину на першому саміті Кримської платформи представлятиме федеральний міністр економіки і енергетики Петер Альтмаєр. Він є близькою довіреною особою Федерального канцлера Меркель і раніше обіймав посаду глави Федеральної канцелярії», — розповіла Фельдхузен.

Дипломат зазначила, що у 2019 році міністр Альтмаєр брав активну участь в переговорах по контракту про транзит газу між Нафтогазом і Газпромом.

«Тема енергетичної безпеки в контексті газопроводу Північний потік-2 безумовно, також буде на порядку дня міністра Альтмайера на полях саміту Кримської платформи», — наголосила дипломат.

Саміт Кримської платформи пройде в київському конференц-центрі Парковий 23 серпня. На офіційній частині виступлять президент України, голова Верховної Ради, прем’єр-міністр, глави іноземних делегацій, лідер кримськотатарського народу, представник експертної мережі Кримської платформи. У другій частині саміту пройде чотири тематичні панелі за участю чиновників, членів делегацій, незалежних українських та іноземних експертів.

Президент України Володимир Зеленський 23 вересня 2020 року презентував в ООН концепцію Кримської платформи і запропонував міжнародним партнерам приєднатися до ініціативи, щоб об’єднати зусилля з деокупації Криму.

Кримська платформа має стати новим міжнародним форматом для підвищення ефективності та координації дій міжнародної спільноти з деокупації Криму та захисту прав і інтересів кримчан.

Реклама

Залишити коментар