Україна готує нові санкції через дії Росії в окупованому Криму

Кабмін України схвалив два пакети санкцій проти громадян Росії та представників окупаційної влади Криму за переслідування громадян на окупованому півострові і тиск на Православну церкву України.

Як уточнили в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій, пропозицію українського уряду повинні розглянути в РНБО.

Пропонується застосувати санкції до 18 фізичних осіб — суддям РФ і іншим службовцям її окупаційної адміністрації, відповідальним за переслідування громади в Криму.

Йдеться про незаконне відчуження приміщення кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги в місті Сімферополі, інших культових споруд, пошкодження церковного майна, переслідування громади.

Іншим документом пропонується застосувати санкції до 52 фізичних осіб — керівників структурних підрозділів окупаційних адміністрацій, суддям, силовикам і іншим громадянам РФ, які мають безпосереднє ставлення до переслідувань цивільного населення на окупованому півострові.

Санкції пропонується застосувати строком на п’ять років.

У разі прийняття відповідного рішення РНБО, Україна невідкладно поінформує про це компетентні органи ЄС, США, Канади, а також інших міжнародних партнерів.

Реклама

Залишити коментар