Стало відомо, у якому форматі будуть навчатися студенти у Чернівцях

Про це molbuk.ua повідомили у Чернівецькому національному університеті та Буковинському медичному університеті.

У ЧНУ на нараді одноголосно вирішили, що розпочинають навчання очно.

“Хочемо розпочати рік очно. Якщо ситуація із захворюваністю погіршиться, будемо змінювати графік. Я рекомендував деканам, щоби визначилися із пріоритетами: одні будуть ходити очно на заняття, інші – дистанційно. Потім цю схему змінимо. Та поки що ми всі переконані, що повернемося до повноцінного навчання”, – каже ректор Чернівецького національного університету Роман Петришин.

31 серпня в ЧНУ планують провести святкову посвяту в студенти.

“Маємо майже 2220 першокурсників. Посвята буде відбуватися просто неба, а не у закритому приміщенні. Також будемо просити, щоби діти надягнули маски. А вже з першого вересня розпочинається навчання в аудиторіях”, – каже Роман Петришин.

У ЧНУ організували чотири етапи вакцинації. З тисячі викладачів щеплення отримало 500 безпосередньо в університеті. Тому в закладі сподіваються, що ситуація не буде критичною. Водночас зазначають, що до дистанційного навчання готові.

“Ми пройшли надскладний рік дистанційного навчання, підготували курси, викладачів, презентації. Тому дистанційне навчання для нас вже не є проблемою. Але розуміємо, що очне навчання дає кращу якість, ніж дистанційне. Та передбачити ситуацію, на жаль, ніхто не може”, – зауважив Роман Петришин.
Студенти БДМУ розпочнуть навчання з першого вересня очно в аудиторіях.

Попередньо на 31 серпня запланована посвята першокурсників у студенти. Урочистості відбуватимуться в палаці “Академічний” пофакультетно задля уникнення великого скупчення людей.

“За результатами цьогорічного вступу, найбільш затребуваними спеціальностями серед цьогорічних абітурієнтів були спеціальності “Медицина” та “Фармація. Промислова фармація”. Загальна кількість зарахованих на спеціальність “Медицина” перевищує минулорічний показник. Також відзначимо, що збільшилась кількість зарахованих за державним замовленням на цю спеціальність”, – розповів начальник навчального відділу БДМУ Володимир Ходоровський.

Реклама

Залишити коментар