Про рак для дітей: видавництво “Чорні вівці” збирає кошти на видачу книги

“Бабуся та рак” Марії Правди – це світла й нестрашна історія про страшну хворобу. Вона – про кожну особливу бабусю й усіх онуків світу, які завжди знають найдієвіші способи боротьби з недугою, пише 0372.ua.

Говорити з дітьми про хвороби – незручно. Завжди бракує потрібних слів або існує ймовірність сказати зайве. Тому, коли когось із рідних спіткає лихо, простіше взагалі уникати цієї теми. Але будьмо чесними: деякі речі діти розуміють краще за дорослих, особливо – коли йдеться про беззаперечну віру та підтримку.

“На початку цього року до нас надійшов дуже важливий рукопис молодої письменниці Марії Правди, – говорить головна редакторка дитячого арт-видавництва “Чорні вівці” Христя Венгринюк. – Я прочитала цей текст і зрозуміла, що страшенно хочу, аби він побачив світ саме у “чорних овечках”. Ми видавали книжки про втрати, біль, смерть та на інші проблемні теми. Люди часто обходять їх, кажучи: “а давайте не будемо про сумне”. Але життя – це не тільки веселе. “Бабуся та рак” – це арт-бук, який допоможе “увійти” не в біль, а в ситуацію, з якою проживає так багато людей. Це неймовірно важлива тема, якої ми всі боїмося. Згаданий рукопис для нас дуже цінний і я б хотіла, щоб цей проєкт був реалізований, щоб про нього говорили, ним дихали, бо це неймовірно важливий текст”.

Реклама

Залишити коментар