Чернівецька міськрада розглядає можливість, щоб невакцновані вчителі щотижня робили платні ПЛР-тести

Міська рада буде підтримувати навчальні заклади, де 80% вчителів вакциновані. Також буде розглядатись можливість, щоби не вакцинованих вчителів робили ПЛР-тести.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міського голови Юрій Лесюк.

Юрій Лесюк надав роз’яснення, як працюватимуть школи.

“Навчальні заклади нашого міста працюватимуть в рамках постанови “Про внесення змін до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, на період до 31 грудня 2021 року”. Якщо наша область перебуватиме на зеленому рівні епідемічної небезпеки, школи працюватимуть у звичайному режимі (очна форма навчання). Але, якщо ми перейдемо в жовту, помаранчеву чи червону зону, навчальний заклад продовжуватиме навчальний процес в стаціонарному форматі (очна форма навчання) тільки за умови 80% вакцинованих педпрацівників. В інакшому випадку заклад змушений буде перейти на дистанційне навчання”, – зазначив заступник міського голови..

За словами посадовця, міська рада буде підтримувати навчальні заклади, де вчителі активно вакцинуються.

“Міська рада в свою чергу буде підтримувати навчальні заклади, де 80% вчителів вакциновані, виділяючи додаткові кошти на ремонтні роботи, модернізацію класів, закупівлю меблів чи техніки. Також буде розглядатись можливість перебування на робочому місці не вакцинованих вчителів після отримання негативного результату ПЛР-тесту (щотижня, на платній основі)”, – сказав Юрій Лесюк.

“Всі ми розуміємо наскільки неефективною є дистанційна форма навчання в порівнянні з очним форматом. Я дуже хочу, щоб наші діти 1 вересня сіли за парти навчальних закладів. Давайте докладемо разом всіх зусиль, щоб учні змогли отримувати дійсно якісну освіту”, – написав посадовець.

Реклама

Залишити коментар