Укрзалізниця використає кошти від підвищення тарифів на відновлення інфраструктури

В АТ “Укрзалізниця” планують використати кошти, отримані від підвищення тарифів, на вантажні залізничні перевезення та відновлення залізничної інфраструктури.

Про це розповів в.о. голови правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін, повідомляє пресслужба компанії.

Він зазначив, що Укрзалізниці вперше за два роки вдалося підняти тарифи на вантажні перевезення. Завдяки цьому компанія вже цього року отримає близько 2 млрд грн додаткових доходів, а наступного року — ще близько 10 млрд грн.

«Це рекордний показник доходів компанії від зміни тарифів на вантажні перевезення. Кошти від зазначених ініціатив буде направлено на відновлення залізничної інфраструктури: ремонт колій та електрифікацію залізниці», — розповів Камишін.

За його словами, збільшення вартості перевезень дасть Укрзалізниці можливість розпочати програму «Велике будівництво».

«Остання масштабна модернізація залізничної інфраструктури проводилася у 2011-2012 роках. У наступні роки роботи були майже зупинені. Ми змінимо цю тенденцію. Від збільшення інвестицій в оновлення інфраструктури мають виграти всі. Залізниця отримає модернізовані колії, а вантажовідправники та пасажири — якісні та швидкі перевезення», — наголосив очільник Укрзалізниці.

У компанії нагадують, що відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України, тариф для вантажів позакласної групи буде збільшено на 25,9%, тобто він буде встановлений на нині діючому рівні для вантажів 1-го тарифного класу. Крім того, з 17 серпня 2021 року буде підвищено на 8% рівень тарифів на перевезення вантажів 1-го та 2-го тарифних класів. Також зросте майже на 51,8% тариф на порожній пробіг вагонів з-під вантажів 1-го тарифного класу. Наступний етап підвищення тарифів на зазначені класи вантажів планується провести з 1 січня 2022 року: для вантажів 1-го тарифного класу — на 20,4 %, 2-го класу — на 6,5 %.

Реклама

Залишити коментар