У Чернівцях презентували проєкт капітального ремонту перехрестя вулиць Хмельницького та Університетської

У Чернівцях прензентували проєкт капітального ремонту в межах перехрестя вул. Богдана Хмельницького та вул. Університетської в рамках впровадження демонстраційного проекту “МІСТО ДЛЯ ЛЮДЕЙ: дружнє для пішоходів середмістя”.

“Буде втілено проект, який є спільний з GIZ (німецьке товариство міжнародного співробітництва – ред.), ця організація працює і допомагає містам України, в тому числі і Чернівцям. Вони працювали над інтегрованою концепцією міста”, – повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк.

“Зараз ми перейшли до демонстраційної фази. Це є демо-проект, який буде втілений до першого жовтня. І це досить важливе місце, адже воно знаходиться на шляху туристичних потоків, і цим проектом ми можемо підкреслити дружнє відношення до пішоходів і сприяти пішоходизації центру в цілому”, – наголосив Зазуляк.

За його словами загальний бюджет складає близько 200 тис. євро, з яких 50 тисяч це грантові кошти від організації GIZ, а 150 000 євро (еквівалентна сума у гривнях) це внесок виконавчого комітету Чернівецької міської ради.

Також заступник міського голови повідомив, що було виявлено проблеми з водопровідною мережею.

Реклама

Залишити коментар