Офіційно працевлаштовують іноземців: на Буковині роботу знайшли 19 громадян Румунії

З початку року до Чернівецької обласної служби зайнятості 31 роботодавець подав пакети документів для продовження дозволів та працевлаштування 47 іноземців. Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

Найбільша кількість працевлаштованих іноземців з Румунії – 19 осіб, з Туреччини – 11, з Індії – 3, по двоє осіб з Молдови, Туркменістану та Італії. На Буковині також працюють громадяни Греції, Держави Ізраїль, Азербайджану, Білорусі, Польщі, Грузії, Великобританії та Данії.

“За цей час від роботодавців надійшло 14 заяв про скасування дозволів. Це здебільшого пов’язано із закінченням контракту або припинення діяльності”, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Найбільші кількість іноземців – 23 особи – працевлаштовані на керівні посади. Це генеральні, фінансові та комерційні директори, які займаються будівництвом житлових та нежитлових будівель, працюють в оптовій та роздрібній торгівлі продовольчими, непродовольчими товарами та лісоматеріалами, займаються виробництвом щитового паркету, електроенергії, програмного забезпечення.8 менеджерів здійснюють діяльність в торгівлі, зокрема деревиною, будівельними матеріалами, санітарно-технічними матеріалами, автомобілями.

Один з менеджерів працює у сфері ресторанного бізнесу та надання послуг з мобільного харчування.Механіками з допоміжного обслуговування наземного транспорту працюють 8 іноземних громадян.

Три заступники директорів займаються наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, а також здійснюють діяльність в сфері туризму. Іноземці також працюють: адміністратором у сфері ресторанного бізнесу та надання послуг з мобільного харчування, помічником керівника, завідувачем виробництва борошняних та кондитерських виробів та оператором устаткування з переробки деревини.

У 2020 році до обласної служби зайнятості роботодавці подали пакети документів для працевлаштування 84 іноземців. Більшість іноземних громадян прибули з Румунії – 30 осіб, Туреччини – 17 осіб, Таджикистану – 12 осіб, Італії – 5 осіб.

Реклама

Залишити коментар