В окупованому Криму ФСБ окупантів провели обшуки в будинках кримських татар

ФСБ окупантів прийшла о четвертій ранку з обшуками до 5 будинків кримських татар у Сімферопольському, Бахчисарайському, Балаклавському та Нахімовському районах в окупованому Криму.

Про це повідомила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

У селищі Строганівка в Сімферопольському районі співробітники центру протидії екстремізму РФ, ФСБ та ОМОНу проводять обшуки в імама Раіфа Февзієва. До будинку не пускають адвоката.

Окупанти обшукують будинки активістів Джаббара Бекірова в селі Тернівка в Балаклавському районі Севастополя, Заура Абдуллаєва в селі Холмовка в Бахчисарайському районі, Рустема Таїрова в селі Повороте Нахімовського району Севастополя та у тому ж районі в селі Фруктове у Рустема Мурасова.

Останній вночі повернувся з Ростова-на-Дону, куди їздив на оголошення “вироку” за сфабрикованою кримінальною справою “Хізб ут-Тахрір”.

“Вкотре країна-окупант вдається до переслідування та залякування кримських татар. Обшуки є грубим порушенням міжнародних норм, зокрема статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, відповідно до якої кожній людині гарантовано право на особисту недоторканність, та статті 8 Конвенції – право на повагу до приватного і сімейного життя”, – написала Денісова.

Вона закликала світ посилити тиск на РФ для зупинки порушень прав людини на території окупованого Криму.

Реклама

Залишити коментар