Буковина взяла участь у міжнародному проєкті “4 регіони для Європи”

Урочисте відкриття міжнародного проєкту “4 регіони для Європи” у форматі віртуального світу відбувалось сьогодні, 17 серпня, синхронно в усіх країнах-учасницях. Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

У ході урочистостей звучали гімни чотирьох держав, а вітальні промови виголосили очільники чотирьох партнерських регіонів – голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук, Президент Сучавської повітової ради Георге Флутур, заступник Президента Ради депутатів округу Швабія Йоганн Флешгут та очільник країни-організатора проєкту у 2021 році, Президент Генеральної ради округу Майєнн Олів’є Рішефу.

У рамках заходу, який триватиме з 17 по 19 серпня, відбуватимуться культурні студії та спортивні змагання, участь у яких візьме молодь з усіх країн-учасниць на чолі з керівниками та тренерами.

Відео і фото усіх активностей та їх результати будуть доступні попередньо зареєстрованим учасникам віртуального світу Virtway (у форматі мобільного застосунку або спеціальної комп’ютерної програми).

Наприкінці заходу на молодіжні команди очікує нагородження та приємні сувеніри від французької сторони-організатора проєкту “4 регіони для Європи – 2021”.

Спільна комплексна заява “Чотири регіони для Європи” українською, румунською, німецькою та французькою сторонами в особі відповідно Чернівецької області України, Сучавського повіту Румунії, округу Швабія Німеччини та департаменту Майєнн Франції була підписана 3 червня 2000 року.

Як зазначалось у чотиристоронньому договорі, “регіони переконані, що наші держави зможуть пройти шлях до майбутнього Європейського Союзу, спираючись заради блага націй на гуманістичні, культурні та соціальні цінності”.

У рамках “Чотирьох регіонів для Європи” щороку почергово у країнах-учасницях договору відбуваються молодіжні футбольні турніри та спільні культурні молодіжні проєкти.

Завдяки цьому спільному проекту молодь з європейських країн має можливість спілкуватись та започатковувати дружні стосунки, таким чином посилюючи співпрацю між нашими регіонами та країнами загалом.

На рівні адміністративно-територіальних одиниць партнерських сторін слід також згадати про спільні навчання та обмін досвідом працівників соціальної сфери, співпраця в економічному, освітньому і мистецькому напрямах, а також у галузі охорони здоровʼя і туризму.

Реклама

Залишити коментар