У Путильській лікарні медпрацівникам заборгували зарплати на майже 2 мільйони

У Путильській лікарні Чернівецької області не вистачає грошей на зарплати медпрацівникам. Заборгованість склала майже два мільйони гривень. Про це Суспільному сказала бухгалтерка лікарні Оксана Крижановська.

За її словами, медикам виплатили 30% авансу за липень. Грошей не вистачає, бо зменшилась кількість пролікованих пацієнтів з коронавірусом, відтак менше фінансування.

Також раніше медикам припинили платити обов’язкові надбавки за роботу в гірській місцевості. Ці виплати покривали з загального бюджету лікарні. На надбавки за роботу в гірських районах потрібно 500 тисяч гривень щомісяця.

Міністерство охорони здоров’я пропонувало покривати ці виплати з бюджету громади. За словами секретаря Путильської громади Сергія Сафроняка, фінансувати надбавки не мають змоги. У лікарні працює понад 200 людей. Якщо фінансування не збільшать, то будуть скорочувати персонал, каже Крижановська.

Раніше у закладі звертались до МОЗ, аби там врахували доплати медикам з гірських районів окремим пакетом послуг. У МОЗ відповіли, що вивчать це питання.

Реклама

Залишити коментар