У Міноборони провели бесіду з Магучіх

Заступниця міністра оборони Анна Маляр повідомила, що провела бесіду з легкоатлеткою Ярославою Магучіх після скандалу зі спільним фото з росіянкою Марією Ласіцкене (вона є чинним капітаном Збройних сил РФ).

Про підсумки зустрічі Маляр написала на своїй сторінці в Facebook.

«Ми зустрілись. Килима там не було (цей вкид з російського інтернет-сегменту добре мобілізував їхні інформаційні гармати, але як показала ця ситуація, українці давно навчились розрізняти хто є хто)», — зазначила вона.

За словами чиновниці, Магучіх пояснила, що фото з російською спортсменкою — це наслідок емоцій.

«Ярослава знає, що в Україні триває російсько-українська війна, розуміє, що відбулось. Сумує з приводу того, як використали її фото в антиукраїнській пропаганді. Вона вважає за честь належати до лав військовослужбовців ЗСУ та вірна Україні», — підкреслила Маляр.

Вона додала, що спортсмени-військовослужбовці надалі будуть належним чином ознайомлені з Доктриною публічного спілкування МОУ.

Нагадаємо, 7 серпня Ярослава Магучіх завоювала олімпійську бронзу в стрибках у висоту. Перше місце зайняла спортсменка Олімпійського комітету Росії Марія Ласіцкене, яка також є капітаном Збройних сил РФ.

Пізніше з’явилися фото, на яких видно, як українка після фінальних змагань обіймалася з російської легкоатлеткою. Це викликало обурення в соцмережах.

Реклама

Залишити коментар