Ліфти, мости, басейни, – у чому секрет вибірковості Богдана Ковалюка?

Народний депутат двох скликань Максим Бурбак розкритикував вибірковість об’єктів, які зводить Управління капітального будівництва Чернівецької ОДА під кураторством першого заступника губернатора Богдана Ковалюка.

«Я добре обізнаний з питанням будівництва школи у селі Горішні Ширівці Заставнівського району, переймався ним під час своєї каденції у парламенті, оскільки заклад – на території мого 204 виборчого округу, – зазначив політик у програмі «Постфактум» на телеканалі ТВА. – Це був довгобуд і ми робили все, щоб його завершити. Для цього була необхідна сума 35 чи 37 млн грн. Тепер ми бачимо, як ця сума зросла удвічі, як, наприклад, і вартість Маршинецького мосту зросла на 130 млн грн. І коли я побачив сюжет із зацвілими стінами, мені стало цікаво, наскільки комфортно і корисно буде навчатися дітям у таких умовах.

Я також побачив, що у цій школі облаштували ліфт. Покажіть мені ліфт бодай в одній школі у Чернівцях. Організувати навчальний процес за інклюзивною системою можна ж і на 1 поверсі, куди облаштували гарний пандус. А ви перевірили усі ліфти районних лікарень у Чернівецькій області? Я сам займався питання виділення коштів на закупівлю ліфтів для Кіцманської та Заставнівської ЦРЛ, де ліфти відпрацювали по 40 років, при тому, що термін їх експлуатації – 25. І були вже випадки, коли людей на 4 поверх в реанімацію носили у ковдрах. Люди добрі, то може треба спершу поміняти ліфти у лікарнях?

Те ж саме стосується безглуздої ідеї будівництва кількаповерхового басейну у Вижниці. Я переконаний, там потрібен басейн. Але доцільність яка таких масштабів? Проте, у нас все це кулуарно вирішує ставленик Продана Богдан Ковалюк. Бачимо, як ці гроші просто безглуздо витрачаються. Міст у Маршинцях досі не зданий в експлуатацію. Таке масштабне витрачання коштів доведеться ж компенсувати. Хочу нагадати, за інформацією Держкомстату, зовнішній борг України впродовж 2 років зріс на понад 10 млрд доларів. У той час як уряд Арсенія Яценюка зменшив зовнішній борг України на 7 мільярдів. Я розумію, якби гроші пішли на боротьбу з ковідом і компенсацію людям. Але ж усе йде на будівництво об’єктів, вартість яких безпідставно завищена. І останню крапку в цьому повинні покласти правоохоронні органи. Дуже добре, що поліція все це відстежує і ніхто це не покриває.», – наголосив Максим Бурбак.

Реклама

Залишити коментар