Максим Бурбак: Для чого губернатор облаштовує вид на «політичне кладовище»?

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук так поспішав вислужитися перед Президентом, що готує оглядовий майданчик з панорамою на міське кладовище. Так народний депутат двох скликань Максим Бурбак у телепроекті «Постфактум» на каналі ТВА прокоментував будівництво у Чернівцях щогли за 14 мільйонів гривень.

 «23 серпня, у День Прапора, гадаю, весь чиновницький десант буде стояти на будмайданчику під щоглою (мабуть, треба буде одягнути будівельні каски, бо ж не встигнуть як слід впорядкувати територію) і дивитися у сторону Годилова. Певно, будуть політичні жарти на кшталт того, що там облаштовують політичне кладовище.»

Невдало обране місце для щогли – без публічного фахового обговорення – є ще одним прикладом відсутності комунікації між міською і обласною владою, вважає Максим Бурбак. Іншим прикладом браку такої комунікації політик назвав закриття військово-спортивного ліцею  у Чернівцях.

«Щодо відмови від фінансування військово-спортивного ліцею  у Чернівцях. Переконаний, що це був вимушений крок. На освітню галузь в обласному центрі, очевидно, не вистачає коштів. І зі зменшенням надходжень до бюджету, влада змушена урізати певні видатки. Але хочу вказати, що це є результатом браку комунікації та підкилимної війни між Чернівецькою ОДА та Чернівецькою міськрадою. Про це ми теж неодноразово говорили. І до поліпшення ситуації це не призведе. І саме з подачі губернатора така комунікація мала б відбуватися. Бо він відповідальний перед Президентом і за область, і за Чернівці. І всі гілки влади приречені домовлятись.

Вибори завершилися вже майже рік тому, а Чернівецька РДА досі розташована у Заставні – хіба не парадокс? За великим рахунком – де хочуть, там хай засідають. Та хоч в одній кімнаті – хай би собі зачинилися і ганяли один за одним до виснаження. Але чому від цього їхнього постійного конфлікту має страждати і обласний центр і область загалом?

Ми також попереджали неодноразово міську раду, що, якщо у керівних органах немає представників провладних політичних сил, тоді нікому ходити і стукати у двері та лобіювати інтереси Чернівців, району та області.», – наголосив Максим Бурбак

Реклама

Залишити коментар