Росія тисне на Європу не задля розвитку економіки, – Максим Бурбак

Керівництво Росії своїми діями підштовхує Європу до необхідності добудови «Північного потоку-2». Таку позицію висловив під час програми “Постфактум” на телеканалі ТВА Народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

«Ми зараз бачимо технічні аварії на газогонах у Росії, які нібито ліквідовують, але на декілька днів Європа залишається без газу, – зазначив політик. –  І в РФ кажуть: «Так, у нас стара, ще радянська система, яку треба оновлювати.» Тобто Росія сама підштовхує європейців до завершення будівництва «Північного потоку-2».

З іншого боку, якщо зараз такі аварії стаються в Росії, то що заважатиме їхнім диверсійним групам підірвати трубу на кордоні з Україною? А потім казати європейцям: «Не майте з ними справи, вони не можуть захистити свою трубу, а ми готові вас забезпечити».

От і Канцлер ФРН Ангела  Меркель несподівано заявила, що напередодні Дня незалежності приїжджає з візитом до президента України Володимира Зеленського. Гадаю, що буде дві основних теми зустрічі: – погодження переліку компенсацій чи гарантій щодо транзиту газу, а по-друге – імплементація формули Штайнмайєра в політичний процес на Сході України.

Це дуже небезпечні речі. І думаю, що позиція президента Зеленського має бути стійкою – жодних домовленостей про Україну без України не проводиться, позиція проти будівництва «Північного потоку-2», тому що це не торгівля і не економіка, а політична зброя Росії. І найголовніше – жодних імплементацій формули Шайнмайєра в українське законодавство.

Хочу нагадати, що, за цією формулою, треба провести спершу вибори до органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях, а потім вже починати виведення військ. Я неодноразово заявляв у багатьох ефірах, що головна вимога «Народного фронту» – це виведення окупаційних російських військ з території України, відновлення контролю над кордоном з Росією, відновлення органів державної влади і тільки після цього ухвалення рішення щодо місцевих виборів. Цікаво ж, як їхати агітувати на територію, де є бойовики і терористи.

За різною інформацією, на окупованих територіях вже видано понад 400 тисяч паспортів громадян РФ, у вересні – вибори до Держдуми Росії, ці люди голосуватимуть за представників у законодавчій владі країни-агресора, як вони будуть потім голосувати за депутатів Верховної ради України? Тобто питання дуже делікатне. І під час візиту до США, який планується на 30 серпня, президенту треба буде чітко стояти на українських державницьких позиціях. Це буде доленосний візит, який визначить нашу міжнародну політику на роки наперед.», – наголосив Максим Бурбак

Реклама

Залишити коментар