МОЗ: CoronaVac у 98% випадків запобігає летальним випадкам від COVID-19

Вакцина CoronaVac ефективна на 98% у запобіганні смерті від COVID-19, на 96% у запобіганні госпіталізації та на 94% у запобіганні симптоматичній хворобі.

Про це у Facebook повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Дослідження на 128 тис. медичних працівників в Індонезії, яких щепили від коронавірусу вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech із січня по березень 2021 року, показали, що ця вакцина має ефективність 98% у запобіганні смерті, 96% у запобіганні госпіталізації та 94% у запобіганні симптоматичній хворобі”, – йдеться у повідомленні.

У МОЗ нагадали, що CoronaVac — інактивована вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, «знешкоджений» вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет.

Технологія виготовлення вакцини добре вивчена. Першу інактивовану вакцину від поліомієліту створили ще в 1955 році. Сьогодні так працюють деякі вакцини від грипу, сказу, кліщового енцефаліту.

Вакцина CoronaVac безпечна, бо не містить живих компонентів вірусу та пройшла суворі, добре контрольовані дослідження. 1 червня 2021 року Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила її для екстреного застосування.

Станом на 10 серпня Україна отримала 5 677 756 доз вакцини CoronaVac/Sinovac Biotech.

Майже 1,18 млн українців уже щепилися вакциною CoronaVac.

Реклама

Залишити коментар