На Буковині викрили осіб, які безпілотником намагалися переправити ящики з цигарками через державний кордон

У Чернівецькій області прикордонники викрили осіб, які за допомогою безпілотника намагалися переправити ящики з цигарками через державний кордон до сусідньої держави.

Як повідомляє пресслужба Держприкордонслужби, поблизу кордону з Румунією виявили групу осіб, яка за допомогою безпілотного літального апарату намагалася переправити ящики з тютюновою продукцією до країн ЄС.

“Сьогодні в рамках операції “Карпати 2021” спільно з прикордонниками відділення “Нижні Петрівці” вдалося запобігти порушенню повітряного простору в межах україно-румунського кордону”, – йдеться у повідомленні.

“Так, під час реалізації випереджувальної інформації співробітників внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби, охоронці кордону вийшли на слід зловмисників”, – повідомили у прес-службі.

Також додали, що правопорушники за 4-5 кілометрів від кордону облаштували місце для злету і посадки безпілотного літального апарату, та підготували ящики до транспортування. Однак з появою правоохоронців особи вдалися до втечі автомобілем підвищеної прохідності. На місці події прикордонники виявили 6 ящиків з майже 3 тис. пачок сигарет без марок акцизного податку України. Також наряд виявив мультикоптер, потужність якого дозволяє транспортувати ящик вагою 17 кг.

Наразі безпілотний літальний апарат та цигарки доставили в прикордонний підрозділ для передачі співробітникам ДФС.

Реклама

Залишити коментар