У Міноборони відреагували на обійми чемпіонки Магучіх зі спортсменкою з РФ

Військова та олімпійська чемпіонка матиме розмову із заступницею міністра

Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях мають розуміти, що нині триває російсько-українська війна, і це накладає на них певні обмеження та відповідальність. Так у міністерстві оборони прокоментували обійми українки з росіянкою на Олімпійських іграх у Токіо.

Бронзова призерка зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх віталася з золотою медалісткою Марією Ласіцкене, яка виступала від команди Олімпійського комітету Росії так як збірна РФ не брала участь в Олімпіаді на виконання рішення спортивного арбітражного суду. Наша спортсменка обгорнула її українським стягом, а та у відповідь прапором Олімпійського комітету Росії. Українська спортсменка є молодшою лейтенанткою Збройних Сил України.

“Вірне слідування спортивним традиціям, приміром – фото обіймів зі спортсменами-громадянами РФ, коли вони теж стають призерами, одразу використовує ворог як інформаційно-психологічну гармату, яка демонструє світу, що “їх тут немає”. Тобто, необережна поведінка наших спортсменів, яких ми любимо і за яких щиро вболіваємо, може ставати об’єктом інформаційних спецоперацій ворога”, – зазначила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Нагадаємо, Ярослава Магучіх виборола бронзу зі стрибків у висоту серед жінок.

Реклама

Залишити коментар