Продаж лікарських засобів дітям заборонили: від завтра діє закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону продажу лікарських засобів дітям. У Верховній Раді його ухвалили 15 липня. Про це повідомляє сайт глави держави.

Закон має на меті обмежити вільний доступ дітей віком до 14 років до лікарських засобів, які продаються в аптеках, і в такий спосіб запобігти можливим нещасним випадкам.

Президент зазначив, що препарати, які аптеки мають відпускати виключно за рецептом, часто можна придбати без його наявності. Йдеться серед іншого і про продаж через інтернет, а також про доставку ліків.

Якщо в особи, яка продає ліки чи здійснює їхню доставку, виникли сумніви щодо віку покупця, вона має вимагати показати паспорт або інший документ, що підтверджує його вік. У разі відмови надати такий документ відпуск лікарських засобів цій особі забороняється.

Закон передбачає таку адміністративну відповідальність і штрафи до порушників: продаж і доставка ліків дітям – від 6,8 до 13,6 тис. грн; якщо порушення було скоєно повторно протягом року – від 13,6 до 23,8 тис. грн.

Реклама

Залишити коментар