ОГП хоче розсекретити матеріали провадження щодо Іловайська

Офіс генерального прокурора виступає за розсекречення матеріалів кримінального провадження щодо Іловайських подій у серпні 2014 року.

Як повідомляє пресслужба ОГП, про це заявила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова 5 серпня на зустрічі з рідними українських військовослужбовців, що загинули, потрапили в полон і зникли безвісти біля Іловайська.

Вона додала, що Офіс генпрокурора наразі працює над удосконаленням свого офіційного вебсайту, де мають намір розмістити відповідний розділ, присвячений «Іловайським подіям». Там кожен зможе в будь-який час отримати інформацію про хід і результати слідства, а також ознайомитися із фотокопіями розсекречених матеріалів.

«Суспільство має знати правду», – заявила Венедіктова.

В ОГП також повідомили, що розслідування Іловайських подій триває по двох напрямках: «організація вторгнення з боку Росії і віроломне вбивство українських військових, а також перевірка обставин можливого недбалого ставлення до військової служби військовими службовими особами з числа керівництва антитерористичною операцією».

Під час розслідування допитали понад 900 потерпілих і свідків, вилучили, оглянули й дослідили понад 1600 бойових документів, обсяг матеріалів кримінального провадження складає понад 300 томів, з яких понад 70 із грифом обмеженого доступу, додали у прокуратурі.

Реклама

Залишити коментар