На одному з тролейбусних маршрутів проводять експеримент: розрахуватися можна за допомогою валідатора

У Чернівцях сьогодні протягом цілого дня в тролейбусах четвертого маршруту відбувається експеримент: пасажири розраховуються за проїзд лише за допомогою валідатора.

Про це у Facebook повідомляє Чернівецьке тролейбусне управління.

Зазначається, що таким способом ЧТУ заохочує пасажирів поступово переходити на електронний розрахунок.

“Для самого підприємства система валідаторів дає змогу контролювати пасажиропотік та обліковувати кошти. А для людей – це зручність, впевненість у тому, що кошти йдуть саме на рахунок підприємства”, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що на тролейбусному маршруті №4 використовуються сьогодні в основному мобільні валідатори, або ж переносні – ті, які є у кондуктора. Кондуктор сьогодні не має звичайних квитків.

“Пасажири розраховується банківською карткою або через телефон. В такому разі ціна квитка на гривню менше – 4 грн. Або ж готівкою, у системі запрограмовано, чи це дорослий квиток, студентський, дитячий чи пільговий, кондуктор натискає відповідну кнопку і пасажир отримує квиток”, – йдеться у дописі.

“Кондуктори кажуть, чернівчани реагують на нововведення нормально. І додають, що з кожним разом все більше пасажирів, які заходячи у тролейбус, запитують, чи є електронна оплата”, – повідомляють в ЧТУ.

Реклама

Залишити коментар