Ляшко розповів, які школи зможуть працювати навіть у «червоній» зоні карантину

Школи та інші навчальні заклади в Україні зможуть продовжити свою роботу навіть у разі потрапляння регіону у «червону» зону карантину. Але для цього 80% працівників закладу мають бути вакциновані.

Про це під час засідання уряду 28 липня розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«У разі виходу регіону із зеленої зони епідемічної небезпеки, тобто потрапляння у жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки, задля того, щоб заклад продовжив роботу, йому необхідно мати щонайменше 80% повністю вакцинованих працівників», — розповів міністр.

Ляшко пообіцяв, що детальніше про цю новацію Міністерство охорони здоров’я розповість згодом.

З 24 лютого в Україні діє адаптивний карантин: регіони поділяють на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, де карантинні обмеження залежать від епідемічної ситуації. Наразі всі регіони «зелені», хоча деякі з них не відповідають показникам цієї зони.

Уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 серпня, але значно його послабив. Зокрема, поки Україна перебуває на «зеленому» рівні карантину, не потрібно проходити контроль самоізоляції через мобільний додаток «Дій вдома».

Застосунок доведеться встановлювати лише тим українцям, які не пройшли експрес-тест на коронавірус або мають позитивний його результат після повернення з країн, де поширений штам «Дельта».

Реклама

Залишити коментар