Кузін: До червоної зони, я впевнений, ми точно повернемося

Вакцинація в Україні стрімко пришвидшується. Утім, загалом дві дози щеплення отримали менше 4% українців. Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів “Сніданку з 1+1”, що карантину восени не оминути.

В Україні фіксують всього кілька сотень випадків коронавірусу на добу. Хоч низька статистика змушує розслабитись, в Міністерстві охорони здоров’я нагадують – це дуже підступний сигнал.

Коронавірус не зникає. Україна реєструє на своїй території штам “Дельта”. Вже майже сто країн звітують, що “Дельта” викликає великі та швидкі спалахи на території держав“, — каже головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, український уряд вже перебуває в очікуванні цієї хвилі. За офіційними прогнозами, вона поверне нас до найсуворішого карантину.

До червоної зони, я впевнений, ми точно повернемося. Це лише питання часу“, — каже Ігор Кузін.

Він радить фокусувати зараз всі зусилля на тому, щоби вакцинуватися. Восени мати свій імунітет.

Україна офіційно відкрила п’ятий етап вакцинальної кампанії. По суті це означає те, що вакцина доступна кожному громадянину України”, — додав Кузін.

У попередні етапи в Україні на повну працювали понад половина пунктів щеплень. Зараз вакцинуватися кличуть всіх українців і розвертають повні потужності.

Було ухвалене рішення про відкриття усіх трьох тисяч пунктів щеплень. Вакцина буде доступна для кожного громадянина, тому що вона буде перебувати у найближчій амбулаторії чи поліклініці”, — зауважує представник МОЗ.

Загальний план – до кінця літа пройти критичну точку – десять мільйонів щеплень.

Ми розглядали декілька разів опцію вакцинації в аптеках. Лише після вичерпання ресурсу наявної інфраструктури, тобто центрів масової вакцинації. За повної заповненості таких центрів ми будемо розглядати альтернативні варіанти“, — каже Ігор Кузін.

За його словами, саме тоді українців вакцинувати почнуть і в аптеках, і навіть у торговельних центрах.

Реклама

Залишити коментар