Від того, як влада реагуватиме на виклики, залежить політична погода цієї осені, – Максим Бурбак

Чи може відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова спричинити зміни в українській політиці? Відповідь на це питання дав у передачі «Постфактум» на телеканалі ТВА народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

«Арсен Аваков – потужний державний діяч. І вчергове він це довів тим, як було реалізовано відставку – поданий лист після бесіди з Президентом, – зазначив політик. – Жодної політизації.

За 7 років його перебування на посаді міністра внутрішніх справ було зроблено чимало для розбудови МВС та всіх структур, які входять до цього відомства. Це і реформа патрульної поліції, і створення сервісних центрів МВС, і реформа Державної міграційної служби, коли тепер, скажімо, у Великому Кучурові можна подати документи на закордонний паспорт. Багато хто вже забув, що нові пожежні автомобілі і устаткування отримали усі рятувальні підрозділи в районах, чого до того часу не було роками. Реформа санітарної авіації і замовлені 55 гелікоптерів у Франції.

Тобто МВС – це один із стовпів стабільності в нашій державі. І коли я чую, що після відставки Арсена Авакова влада почне щось змінювати, то хотілося б, щоб це були зміни на краще. Не думаю, що щось покращиться від переведення Національної гвардії з-під підпорядкування МВС до Збройних сил, адже повинен бути баланс силових структур, на чому ми наголошували ще у минулих каденціях. Так само йдуть розмови про зміну підпорядкування Державної прикордонної служби.

Звісно, пан Монастирський як новопризначений міністр має право на власне бачення змін у відомстві, але хотілося б почути бодай плани щодо цих змін.»

Відставка міністра МВС може спричинити зміни в українському політикумі, але вона – далеко не єдиний виклик, на який владі доведеться реагувати, – вважає Максим Бурбак.

 «З огляду на те, що Росія посилює свій енергетичний шантаж як у Європі, так і у нас, все залежить від того, як наша влада буде долати ці виклики. Найголовніше питання – це зростання тарифів. 18-19 тисяч гривень за тисячу кубів газу, я вважаю, буде ще середньою ціною в Україні, з огляду на зростання вартості енергоносія на європейських ринках. Владі треба буде розширювати, а не звужувати систему субсидій. Крім того, ВООЗ вже попередила про початок чергової хвилі ковіду, а в нас тільки цього тижня розпочали масову вакцинацію усіх охочих. І саме реакція влади на ці проблеми буде диктувати політичну погоду восени – буде вона холодною чи гарячою.», – наголосив політик

Реклама

Залишити коментар