В Україну мають надійти 13 мільйонів доз вакцини до кінця літа — Шмигаль

В Україну до кінця літа мають надійти ще 13 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу. Відсьогодні в Україні триває п’ятий етап щеплень, під час якого вакцини можуть отримати всі охочі українці.

Про це сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 21 липня.

«Сумарно до кінця літа Україна має домовленості на поставку 13 мільйонів доз вакцин. Тобто ми маємо необхідну кількість вакцин для всіх охочих», — розповів Шмигаль.

Він уточнив, що хоч тепер вакцинуватися може кожен українець, але пріоритет усе ще надаватимуть медикам, освітянам, соціальним працівникам, військовим, літнім та людям із супутніми захворюваннями.

Шмигаль не уточнив, які саме вакцини мають надійти в Україну. Проте головний санітарний лікар країни Ігор Кузін наприкінці червня запевняв, що у липні нам мають поставити 5,325 мільйона доз вакцини CoronaVac.

Крім того, генеральний директор Центру громадського здоров’я Роман Родина анонсував ще мільйон доз вакцини Pfizer — вони теж мають бути в Україні до кінця липня.

Загалом, за словами Родини, до кінця 2021 року Україна законтрактувала 34 мільйонів доз вакцин, з них 20 мільйонів — Pfizer.

У нас щеплення роблять препаратами AstraZeneca (різного виробництва), CoronaVac, Pfizer та Moderna. Зокрема Україна отримала:

  • CoviShield (та сама вакцина Oxford/AstraZeneca, яку виготовляють в Індії) — 500 тисяч доз;
  • AstraZeneca, яку виготовляють у Південній Кореї — 367 200 доз;
  • AstraZeneca, яку виготовляють в Італії — 705 600 доз;
  • CoronaVac — 1,9 мільйона доз;
  • Pfizer — 1 131 390 доз у межах COVAX та 367 370 доз у межах прямого контракту;
  • Moderna — 2 млн доз у межах COVAX.
Реклама

Залишити коментар